'Recyclingbedrijf Heros groeit verder'

SLUISKIL - Recyclingbedrijf Heros in Sluiskil-Oost groeit en wil daarom uitbreiden met zeven hectare in noordelijke richting, in de richting van de brug bij Sluiskil. Een investering van zo'n tien miljoen euro is ermee gemoeid.

Harmen van der Werf 22-01-18

 

Heros, gevestigd op het terrein van de in 1999 gesloten Cokesfabriek, is groot in het verwerken van bodemassen die in vuilverbrandingsovens achterblijven. Het bedrijf slaagt er steeds beter in die bodemassen te schonen en meer herbruikbare materialen eruit te halen. De afgelopen jaren is daarvoor al vijftien miljoen euro in nieuwe installaties geïnvesteerd.

Op de huidige site van 45 hectare groeit Heros langzaamaan uit zijn jasje. Het toenemende aantal herbruikbare producten vraagt meer opslagcapaciteit. Ook heeft Heros, verklaart directeur Arie de Bode, behoefte aan extra waterberging, zodat het zelf meer waswater voor de installaties kan produceren.

De Bode verwacht dit jaar nodig te hebben om alle procedures voor de uitbreiding af te ronden. De dorpsraad Sluiskil wordt vanavond, maandag, bijgepraat. De gemeente Terneuzen is bereid medewerking te verlenen. Inrichting van het terrein is in 2019 voorzien.

De werkgelegenheid bij Heros groeit gestaag mee. In 2017 zijn er vijftien medewerkers bij gekomen. De Bode: ,,We lopen naar de honderd." Hij verwacht dat de verdere uitbreiding extra werk voor vijf à tien mensen zal opleveren.