HEROS Sluiskil en Stage Gate 11 bundelen krachten om non-ferro terugwinning te optimaliseren

Breukelen,  8 januari 2024- Na een succesvolle match tijdens KvK Business Challenge zijn HEROS Sluiskil en Stage Gate 11 verheugd om de ondertekening van hun samenwerkingscontract aan te kondigen. Deze strategische samenwerking heeft als doel het terugwinnen van non-ferrometalen verder te optimaliseren.

HEROS heeft doorlopend aandacht voor verdere verbetering van haar scheidingsprocessen en de rendementen daarvan. Naast de inzet van de nieuwste technieken, is er ook behoefte aan steeds betere meet- en controleapparatuur. Hiervoor heeft HEROS gekozen voor een samenwerking met Stage Gate 11, een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in het detecteren, identificeren en kwantificeren van metalen met behulp van hun geavanceerde Delta R-sensor.

Dankzij de slimme technologie van Stage Gate 11 kunnen metalen nauwkeurig worden gescand en geïdentificeerd, waardoor HEROS waardevolle inzichten krijgt in hun materiaalstromen. Het onderzoekstraject, gestimuleerd door de Provincie Zeeland, heeft geleid tot de aankoop van de Epsilon M-scanner van Stage Gate 11 door HEROS. Deze geavanceerde scanner zal worden ingezet in het proces van HEROS, met als doel beter en sneller inzicht te krijgen in de verschillende deelstromen en deze in de nabije toekomst effectiever te scheiden.

De betrokken partijen, waaronder HEROS, Stage Gate 11, de KvK en de Provincie Zeeland, zijn verheugd over de resultaten van het onderzoekstraject en de samenwerking. Ze zijn dankbaar voor de steun en kijken uit naar de positieve impact die deze samenwerking zal hebben op zowel het milieu als de recyclingindustrie.

Met deze innovatieve samenwerking hopen HEROS en Stage Gate 11 voorlopers te zijn in de recycle-industrie en andere bedrijven te inspireren om ook de kleinste metaalresten uit bodemas te halen en deze op een duurzame manier te recyclen.

Over HEROS

HEROS is koploper op het gebied van recycling van AEC-bodemas en maakt onderdeel uit van Remondis. Met een sterke focus op duurzaamheid en recycling draagt HEROS bij aan het verminderen van de impact op het milieu en het bevorderen van een circulaire economie.

Over Stage Gate 11

Stage Gate 11 is een vooraanstaand technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van geavanceerde sensortechnologieën voor metaaldetectie, identificatie en kwantificatie. Hun innovatieve oplossingen dragen bij aan efficiëntere recyclingprocessen en het terugwinnen van waardevolle materialen uit diverse bronnen.

 

 

Vorige
Vorige

Heros Academy: bouwen aan veiligheid en ontwikkeling

Volgende
Volgende

Heros Sluiskil: Duurzame Binnenvaart